Werkwijze

by Marije Barel

Stap 1: Kennismaking & Design Brief

Ik leg u uit wat er mogelijk is. We onderzoeken wat uw wensen zijn en maken afspraken over hoe we verder gaan. Er kan met een uur tarief €50 excl. btw, of projecttarief worden gewerkt. In de Design Brief leggen we vast wat u voor illustratie zoekt, wat het doel is, en waar u het voor wilt gebruiken. 

Stap 2: Concepten & Detailering

Aan de hand van de Design Brief maak ik een aantal concept illustraties, deze leg ik aan u voor en we overleggen wat het beste bij uw wensen past. Concept gekozen? Dan kan ik verder met de detailering. Hierbij hou ik regelmatig contact zodat u invloed heeft op het ontwerp.  

Stap 3: Bestandsoverdracht & Betaling

Is de illustratie uitgewerkt dan worden de bestanden overgedragen na betaling. Er is een uur tarief €50 excl. btw of projecttarief afgesproken, daarvan ontvangt u een factuur. Bij meer dan 10 uur werk, of  500 euro, wordt er tussentijds betaald. Ik geef een gratis licentie uit voor het gebruik van de bestanden. Het auteursrecht blijft bij mij.

Voorbeelden

Ik zoek per klant naar een passende oplosing.

Klant X belt en vraagt wat er mogelijk is. Zij is op zoek naar een logo voor haar bedrijf. Ik schat in dat dit voor een eenvoudig logo 500 euro kost of 50 euro per uur (excl. btw). Klant X kiest voor optie 1. We bespreken de identiteit van het bedrijf op de eerste afspraak. Ik maak 3 concepten en we kiezen er 1 uit. Deze wordt uitgewerkt, de kleuren, het lettertype en kleine wijzigingen worden gemaakt. Na betaling worden de definitieve ontwerp bestanden overgedragen en ontvang klant X een licentie voor gebruik. Mits wenselijk wordt klant X gevraagd wat die van de samenwerking vond.

Klant Y is op zoek naar meerdere complexe tekeningen voor een website. Er wordt overlegd dat werken op uurbasis het beste past en de meeste flexibiliteit biedt. Per sub-opdracht bespreken we de design brief en werk ik 1 voor 1 concepten en detaillering uit. Daarbij zorg ik voor regelmatig contact zodat de klant voldoende invloed heeft op het ontwerp het het goed past. Per project of termijn wordt er een factuur gemaakt, betaald en worden de bestanden overgedragen.