MyBesign

Beeldtaal door Marije Barel

M.Y. Barel, geboren op 15 oktober 1992, is werktuigbouwkundig ingenieur en grafische vormgever. In 2017 studeert zij af aan de TUDelft voor haar master Precision and Microsystem engineering. In deze master wordt onderzoek gedaan naar high-tech werktuigbouwkunde zoals bijvoorbeeld het positioneren van waferplaten (waar computer chips van worden gemaakt) en micro technieken zoals atomic force microscopy. Zelf is zij gespecialiseerd in compliant mechanism design. Compliant mechanisms zijn mechanieken die bewegen door elastische deformatie van materialen. Deze vinden bijvoorbeeld toepassing in medische instrumenten, stages voor microscopen en horlogemakerij.

In 2018 begint zij haar eigen illustratiebedrijfje MyBesign, na aanleiding van veel positieve reacties op de thesis omslag die zij voor haar zus maakte. Zij is daarbij geïnspireerd door complexe perspectief tekeningen van Escher en de oude prentenboeken waarin verhalen kunnen worden gekeken ipv gelezen. Denk ook aan de complexiteit van het Winterlandschap met schaatsers van Hendrick Avecamp en meer abstracte werken zoals van Hilma af Klint.

Marije werkt graag met lijntekeningen en schetsen met potlood. Met veelal uitgesproken kleuren maar simpele kleurvlakken probeert zij een vrolijk maar simplistisch gevoel te creëren bij haar kijkers, zonder dat de complexiteit verloren gaat, zoals terug kan worden gevonden in het werk: Persoonlijke Ontwikkeling in Beeld:
http://mybesign.nl/portfolio/#gallery[photonic-wp-stream-1]/489/